Make your own free website on Tripod.com
  Total Touch Actueel | index | Single and Lyricsgallery | interviews | oproepjes |Chat  TMF Awards | biografie | Gastenboek | 
 
ACTUEEL 
 

 
Maart 1999 

Roddels, roddels en roddels 

Vorige week stond er in een roddelblad genoemd Party dat Trijntje en Tjeerd ruzie zouden hebben gehad, deze roddel kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Zodra er even geen nieuws over een bekende nederlander, gaan de bladen zoeken naar nieuws en deze keer hadden ze dus een roddel over Trijntje en Tjeerd. Ze zouden ruzie hebben gehad, en op artistiek vlak zou het niet meer klikken. Trijntje zou halsoverkop naar Texel met haar moeder zijn gegaan om op adem te komen, en daar in het hotel zou ze tegen een gast hebben gezegd dat zij met Tjeerd ruzie zou hebben gehad. Natuurlijk is dit niet het geval en al zou het waar zijn Trijntje zou heus niet zo naief zijn om haar priveleven uit te stortten bij een wildvreemde. De roddel wordt zelfs in het artikel weer ontkracht. Riooljournalistiek is het, baseer je op waarheden en niet op uit de lucht gegrepen verhalen.  

Geen Grammy voor Frankie Knuckles 

Helaas heeft Frankie knuckles geen grammy award gewonnen voor Remixer of the year. De nominatie op zich is natuurlijk ook al een prijs Maar dit jaar ging de prijs helaas naar een andere remixer. 

Februari 1999  

With a little help from my friends 

Trijntje trad donderdag 18 februari samen met Ilse de Lange, Carleen Anderson en andere artiesten op in Paradiso. With a little help from my friends heette het concert. With a little help from my friends is een jaarlijks terugkerend evenemt. Tijdens het concert speelt het Metropole orkest de belangrijkste rol. Van het concert  is ook een integraal verslag op Nederland 3 uitgezonden, Trijntje zong uitstekend Love me in Slow motion, Endlessly en de kraker Sombody else's lover. 

Hitkrant Awards
de Hitkrant awards worden gezien als de voorlopers van de TMF awards. Total Touch won in 1998 2 Hitkrant Awards: beste popgroep & beste zangeres, en in 1999 dus 1 award, die voor de beste zangeres. De TMF Awards worden steeds meer gezien als de belangrijkste muziekprijs in Nederland. In tegenstelling tot de Edison Awards wat men weer uit het diepe dal wil halen, en nog steeds niet is gelukt. De TMF Awards uitreiking is altijd spectaculair en de awards worden door de artiesten zelf gezien alseen zeer belangrijke prijs waar het publiek voor stemt en niet de zogenaamde kenners zoals bij de Edison Awards. Geen wonder dat de TMF Awards uitreiking binnen enkele dagen volledig was uitverkocht, en ze bij de Edison uitreiking de kaarten weggeven. Vaak wordt gezegd dat de Edisons vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld de Brit Awards in Engeland. Zo'n bewering is lachwekkend, de Edisons zijn in Nederland nooit consequent uitgereikt. Positief punt is wel dat er nu wel 2 publieks-edisons te vergeven zijn, dat wordt door het publiek bepaald en daar kun je wel conclusies uit trekken. Daar is  Total Touch wel voor genomineerd. 

Total Touch treedt op tijdens de Hitkrant Awards  

Total Touch zal op 14 februari tijdens de Hitkrant awards uitreiking 1998 optreden in Paradiso. Deze uitreiking die wordt gezien als de voorloper van de TMF awards zal een goede inschatting geven wie er met de TMF Awards vandoor gaan. Zal Total Touch net zoals vorig jaar weer 2 awards pakken? We zullen zien. Total Touch is natuurlijk ook genomineerd voor de awards. O.a. beste pogroep, beste zangeres, en Beste clip 

Trijntje 5 februari jarig  

Trijntje werd die dag 26 jaar.  
De volgende jarige is William die op 5 maart zijn verjaardag zal vieren hij wordt dan 32 jaar. 

Edison Awards 1999 
Trijntje en Total Touch zijn dit jaar niet genomineerd voor een Edison. Wel zijn ze dit jaar gewoon weer genomineerd voor de publieksprijzen. Voor de beste artiest/groep van 1998 en ze zijn genonineerd voor de beste single van 1998 met I'll say goodbye. de stembiljetten kun je in de platenwinkel krijgen of je kunt stemmen via 09093007755. Aan de Edison Awards is tegenwoordig niet veel aandacht geschonken. Dit in een dip geraakte evenement dat vorig jaar compleet de plank misloeg met een flauw presentatieduo en een slecht geregelde publiekopvang is voorbijgestreefd door de tegenwoordig meer gewaardeerde TMF Awards.  
De "normale"Edison Awards zijn trouwens geen publieksprijzen. Deze prijzen schijnen bepaald te worden door zogenaamde "kenners" uit het vak. Dit jaar wordt de uitreiking gepresenteerd door Manuela Kemp en Eric Corton, misschien een wat capabeler presentatieduo. Laten we hopen dat het evenement wat beter uit de verf komt. 

Eewig stilstaan 
Even leek het of Trijntje eeuwig bleef stilstaan met Vlieg met me mee maar gelukkig steeg Trijntje in week 2 eindelijk na 4 weken stilgestaan te hebben in zowel de top 40 en Veronica top 100 naar  respectievelijk de 19e en 18e plaats. 

Trijntje onverwachts te gast bij de kans van je leven  

Geheel onverwacht verscheen Trijntje op 7 januari in de nieuwe show "De Kans van je leven" Trijntje die Vlieg met Me mee alsmaar beter lijkt te gaan zingen had heel veel succes tijdens deze show. Vooral tijdens de brug gaf zij alles wat ze had, wat het publiek zeer kon waarderen...  

Frankie Knuckles genomineerd voor grammy  

Frankie Knuckles is genomineerd voor een prestigeuze grammy award. Deze in Amerika o zo populaire en eveneens belangrijke prijs heeft een grote allure. Frankie onder andere remixer voor Total Touch is genomineerd voor de remixer of the year en ja hoor hij heeft deze nominatie onder andere te danken voor een remix van Touch me There!!!  
Due to the following songs:  
- Found Love (Joi Cardwell)   
- Freedom (Robert Miles)    
- Happy (Towa Tei)   
- Just For You (Knuckles Classic Gospel Mix) (M People)   
- So Fine (Kinane)   
- Touch Me There (Total Touch)    

Trijntje gezakt van plaats 1 naar 4 in de popularitetsverkiezing  
  
Dit jaar is Trijntje 3 plaatsen gezakt in de popularitetsverkiezing, zij behaalde met 8% van de stemmen een iets mindere score dan de comedy dames: Tineke Schouten, Karin Bloemen en Brigitte Kaandorp die met 13% de leiding van Trijntje overnam. Trijntje blijft natuurlijk de populairste zangeres volgens de 700 nederlanders die aan de enquête hebben meegewerkt, overigens kan er niet zoveel waarde gehecht worden aan deze enquête, Marco Borsato is namelijk ook gedaald bij de verkiezing voor de populairste mannelijke artiest. De steekproef is ook niet echt voldoende groot te noemen, hij is niet representatief genoeg om een goede uitslag te laten zien.   

uitslag 1998   
Brigitte Kaandorp     13%   
Tineke Schouten      10%   
Karin Bloemen           9%   
Trijntje Oosterhuis     8%   

uitslag 1997   
Trijntje Oosterhuis    7%   
Brigitte Kaandorp      5%   
Willeke alberti          5%   

Trijntje verkozen tot beste zangeres van Nederland volgens de abonnees van World Online  

Trijntje is volgens de abonnees van World Online de beste zangeres van Nederland, met een overweldigende meerderheid werd zij gekozen tot de zangeres van Nederland, Ze liet Anouk en Ilse De lange ruim achter zich. Overigens werd Anouk 3e in de meest overschatte vrouw van Nederland; "ze is wel mooi maar ze kan absoluut niet zingen was een veel gehoorde reactie." Overigens werd Marco Borsato 1e bij de zangers.  
Trijntje gefeliciteerd!  

9e in cd top 20   
Total Touch is dit jaar op de 9e plek in de cd top 20 terecht gekomen, en dat is een goede prestatie, de cd is ruim dubbelplatina, en heeft dus binnen een half jaar meer dan 200.000 exemplaren verkocht en dat is natuurlijk wel heel bijzonder voor een Engelstalige groep. Iemand als Anouk bijvoorbeeld heeft het hele jaar de tjd gehad om te komen op de plek waar zij nu staat in de top 20, een 6e plek, dus Total Touch heeft het heel goed gedaan.   
De cd top 20  
 
Total Touch op nummer 13 in de concert top 20  
Total Touch is op de 13e plaats van de concert top 20 geeindigd, een zeer goede prestatie. Ruim 26000 mensen kwamen dit jaar af op de beste band van Nederland, rest mij nog de vraag, wanneer komt Ahoy'? 

Total Touch heeft dit jaar in de eeuwige 100 een reuzesprong gemaakt. De tegenhanger van de top 100 aller tijden laat ons zien dat Total Touch met sombody else's lover is gestegen van 77 naar nummer 22, een hele goede prestatie.  

THIS WAY, nieuwe druk 
Vanaf nu ligt This Way in de winkel met een extra bonus-cd, met daarop alle nederlandstalige hits van Trijntje: de Zee, Wereld zonder jou en natuurlijk het Avontuur, staan er allemaal op  
 
november 

fanclubdag 
Op 29 november werd voor de 1e keer een fanclubdag georganiseerd  Het optreden was geweldig!. Total Touch speelde alle nummers op verzoek, bijvoorbeeld EGO, wat voor Trijntje op dit moment een zeer emotioneel nummer is om te zingen, Trijntje zong het goed, en hield zich goed. Ook lieten ze een "nieuw nummer" horen "Your finger into my direction" wat een heel leuk nummer is, misschien komt het op de volgende cd.  
 

TV-show  
Een nieuwe single een nieuwe look, dit is tegenwoordig de nieuwe trend van Trijntje, de "dreadlocks" hebben weer plaats gemaakt voor haar "eigen" haar (dat laat ik in het midden) maar het staat perfect. Donderdag 26 november werd de TV-show uitgezonden, en het was heel erg tof, de opnamen zelf waren ook heel erg leuk. Trijntje moest 2x het nummer doen omdat ze de 1e keer de tekst heel een even vergeten was, maar gelukkig dat ze het 2x zong, want ze zong echt weer grandioos. Ivo Niehe maakte ook een fout, hij zei dat het nummer geschreven was door Bolland en Bolland, maar dat is natuurlijk door Tjeerd geschreven, gelukkig werd deze zin achteraf opnieuw opgenomen. Tjeerd zei na afloop tegen de fans: "Hoe vonden jullie het? de 2e keer was veel beter he!" en dat was ook zo! Volgende week zullen er eigengemaakte foto's verschijnen die ik maakte na het einde van de TV-show.  

ECI-concert 
Speciaal voor ECI-leden gaf  
Total Touch op 29 oktober een concert in Utrecht, Vredenburg. Het was een geweldig concert. Er waren veel familieleden van Trijntje, maar ook was Melcrun voor deze speciale gelegenheid weer van stal gehaald. Na het concert kreeg iedereen een poster en kreeg je de gelegenheid om hem persoonlijk te laten signeren door Trijntje en Tjeerd. Gelukkig stonden we zoals altijd weer vooraan zodat we weer prima foto's hebben kunnen nemen die binnenkort exclusief op deze page geplubiceerd gaan worden.                               

Total Touch genomineerd voor een MTV award. Voor het eerst in de geschiedenis van de MTV awards is een nederlandse band genomineerd voor een felbegeerde MTV award. Total Touch heeft dus een primeur. Ook Anouk is genomineerd. Gelijk 2 topacts die voor het eerst in de geschiedenis zijn genomineerd.Het blijkt dat Total Touch genomineerd is voor een zogenoemde MTV select award, waarbij de kijkers een zeer belangrijke rol spelen. De awards worden uitgereikt op 12 november A.S. in Milaan.     
   
Trijntje vrijgezel 
Zaterdag 10 november werd het bekend.....Trijntje is weer single. Tjeerd verklapte het tijdens het RTL programma "Hollands Hollywood". Tjeerd: "Ja ik heb een vriendin en Trijntje heeft een vriend..........gehad. Ze is nu weer vrijgezel."    
Eigenlijk was het al wel een beetje bekend, dat de relatie met Bart afgelopen was,    
maar nu is het officieel.    


 
 
 
 
 

 

Pepsipop 
zaterdag 24 oktober was het zover...........Pepsipop, uit eigen ervaring kan ik jullie vertellen dat het optreden van Total Touch zeer succesvol is verlopen. Trijntje begon met I'll say goodbye, daarna zong ze a-capella het alom bekende liedje van Stevie Wonder en het dak ging er pas echt af (zoals Trijntje dat altijd zegt) bij Love me in Slowmotion wat natuurlijk de klapper was. Trijntje was in het wit, met bijpassende witte haarband....(zie foto) Berget was jarig die dag dus voor haar was het echt een feestelijke avond. Persoonlijk vond ik het jammer dat Touch me There niet gezongen werd het past gewoon op zo'n avond. De succesvolste optredens waren 5ive, Another Level,Volumia!, Solid Harmonie en natuurlijk Total Touch. Het minst succesvolste optreden was van: Close II you.  
 

oktober 1998 
De nieuwe eerstvolgende Engelstalige single is bekend en is zoals verwacht FORGIVE WON'T FORGET!! Natuurlijk zal eerst het nummer Het Avontuur uitkomen op 20 november a.s. kijk verder op deze pagina voor meer informatie over deze verrassende Nederlandstalige single. 

De nieuwe tour is van start gegaan en er zijn een paar kleine dingetjes veranderd. De nummers Ego, Moment of Truth en Here and Know worden helaas!! niet meer gespeelt, een troost...forgive won't forget is blijvend in de toer gekomen. Caroline heeft een ander solonummer "Who do you love" o.a van LL cool J, dit nummer past veel meer bij haar vind ik persoonlijk en is een echte meezinger, ook  

de volgorde van de liedjes is een klein beetje veranderd.  This Way= dubbelplatina: meer dan 200.000 exemplaren verkocht 
 
Het was druk zondag 11 oktober op de Total Touch Press-conference! Het toeval was dat er drie webmasters aanwezig waren, Mariska en Paulien (bij deze de groeten) en natuurlijk was ik er ook bij. Het was zeer gezellig en Trijntje en Tjeerd waren zoals altijd zeer openhartig over hun muziek-en priveleven. Wat ik persoonlijk zeer jammer vond is dat Berget en Caroline er niet bij waren, zij zijn al jaren ook het gezicht van Total Touch en verdienen het ook om eens flink in de schijnwerpers te staan 
 al gaat dat tegenwoordig behoorlijk goed, vooral met Berget, zij staat op het moment flink "in the picture" met haar eigen groep: 
 
The Berget Lewis Gospel Train, Berget was met haaar groep laatst te gast in het programma de Heeren Van Amstel Live, waar ze een graag geziene gast is. Binnekort een gedetailleerder verslag over de Press Conference   
  
   
Donderdag 1 oktober werd bekend dat Trijntje weer een solo-project gaat doen, wel is dit keer  Tjeerd er bij betrokken. Trijntje gaat het openingsnummer van de film Abeltje opnemen, Het Avontuur, wat is geschreven door Tjeerd.Het numer zal ook verschijnen op single in een gelimiteerde oplage. Bovenstaande eigengemaakte  foto is gemaakt in Vredenburg op 11 oktober  

september  
  
Op donderdag 29 september gaf Trijntje het startschot voor de Platen 10 daagse, ze deed dat in haarlem. Total Touch is trouwens ook te vinden op de cd Music in Motion nr2 met het nummer Doo Be La Dee (remix). Zie onder voor een exclusieve eigengemaakte foto!! Om half 6 's middags ging de platen 10 daagse van start, Trijntje verzorgde de opening in de Free Record Shop in Haarlem. Helaas trad Trijntje die dag niet op. Trijntje gaf wel 100 gesingneerde cd's van Music in Motion weg, en als   
extratje verlootte ze 10 cd's van This way, door middel van het stellen van vragen, die betrekking hadden op hoe kan het ook anders.....Total Touch  
augustus 
 

Love me in Slowmotion, de laatste single van Total Touch,  heeft de 21e plaats in de top 40 bereikt, de plaat was een alarmschijf en kwam binnen op nr. 28. De clip was dit keer niet in het buitenland opgenomen, maar het is een leuke clip geworden, mede omdat de hele band in de clip acte de presence geeft. De single is ook in een limited edition uitgebracht met daarop 3 live nummers opgenomen in Paradiso op 24 juni. De nummers heten One moment your mind, Higher and higher (unplugged) en Moment of Truth. 

Ook heeft Trijntje deze maand haar rijbewijs gehaald, hoeveel rijlessen zij heeft genomen is niet bekend... 
Wel is bekend dat zij haar rijbewijs in 1 keer haalde. Trijntje gefeliciteerd!!! 
 
   

Sinds enige tijd heeft achtergrondzangeres Berget Lewis een eigen groep, The Berget Lewis Gospel Train, een groep van achtergrondzangeressen van verschillende artiesten, die hoe kan het ook anders gospel liederen zingen, ook Caroline Dest van Total Touch zingt mee in deze groep, die in september o.a in Paradiso staat. Voor meer info over Berget verwijs ik je graag door naar de volgende pagina:  http://members.tripod.com/~totaltrijntje/berget.htm Juli  
De Total Touch tour in de maanden mei\juni zit er alweer op. Na 2 ongelooflijk goede concerten op 23 en 24 juni in Paradiso in Amsterdam en het afsluitende concert op 27 juni in slagharen gaan Trijntje en de band verdiend op vakantie.  
  

In augustus begint Total Touch weer met het vervolg van hun concerttour. De afgelopen 2 maanden toen Total Touch door Nederland tourde waren bijna alle zalen afgeladen vol, de tournee was dus een ongelooflijk succes. Van het concert in Paradiso is een TV-registratie gemaakt, de uitzenddatum is nog niet bekend.Dit concert was trouwens zeer belangrijk voor de toekomst van Total Touch, op 24 juni waren er namelijk grote internationale platenbazen aanwezig die kwamen luisteren naar Total Touch, gefluisterd wordt dat dit de internationale doorbraak betekent van Total touch.  

   

Trijntje was de speciale gast op het Racism Beat It Festival in Spaarnwoude!! Ze was de speciale mystery guest en zong mee met Berget Lewis die met haar band optrad. De dag ervoor was er een veiling ten behoeve van het Racism Beat it Fonds op radio 538, er werden 2 spullen van Trijntje geveild, haar tourjas die zij had gedragen tijdens haar tour en ook een gesigneerde cd, This Way, en het werd geveild voor maar liefst F 1000,-- het hoogste bedrag op de veiling!! 

Mei/juni 
Total Touch heeft in juni een gulden vedel ontvangen van de Nederlandse Vereniging voor Dansleraren. Total Touch kreeg deze prijs omdat hun muziek veel gedraaid wordt in de danszalen. De prijs was met name voor de megahit I'll say goodbye die heel geschikt is om de rumba op te dansen. 
    

De nieuwe CD van Total Touch is zeer goed ontvangen in de pers! Erkende critici vinden de nieuwe cd nog beter dan het overrompelende debuutalbum. Feit is dat Total Touch onbetwist de beste band van Nederland is en zal blijven in de komende jaren.  

De geruchten gaan dat een internationale tournee niet lang meer op zich zal doen laten wachten en die geruchten worden steeds sterker en sterker, we houden je op de hoogte!  
   

Berget Lewis (links op foto) is weer terug en hoe! Wat hebben we haar gemist! Jasmin Neuhaus was ongelooflijk goed, maar Berget die hoort er gewoon bij. In de tournee van Total Touch zong zij onder andere "I feel for you" van Cha ka khan. Met recht kan zij de nieuwe Nederlandse Cha ka khan genoemd worden. Berget veroverde in de februari en Maart popminnend Nederland door een duet met Gordon te zingen. "Jij was daar". Hoewel het nummer veelvuldig op TV en Radio te horen en te zien was, is het geen grote hit geworden, maar Berget's naam werd gevestigd.Berget maakte haar terugkeer bekend in het TV- programma "De heeren van Amstel Live" van SBS6 gepresenteerd door Barry Haye van de GoldenEarring.  
          

Mijn persoonlijke mening is dat Total Touch enorm gegroeid is. De concerten zijn beter dan ooit te voren. Dit komt natuurlijk omdat ze nu een grotere diversiteit aan liedjes hebben. Trijntje is ook nog eens gegroeid als zangeres, ze is beter dan wie dan ook.  

Natuurlijk speelt Total Touch de "gouwe ouwe" nummers zoals One moment your mind, Standing Strong Together, Show me your Smile, Friend Forever en Thats what I want. Van de nieuwe CD spelen ze o.a. Back in the Groove, Do you Mind, Here and 'now, I'll say goodbye en natuurlijk het waanzinnige nummer EGO.Trijntje's persoonlijk favoriete nummer Moment of Truth wordt natuurlijk ook gespeeld.  

Touch me there, de overrompelende debuutsingle van Total Touch, blijft een van de krakers het publiek gaat massaal uit zijn dak. Als toegift worden de nummers Endlessly, Sombody else's Lover en natuurlijk het geweldige nummer Love me in Slomotion gespeeld.  

Dit jaar heeft Total Touch 2 voorprogramma's. Voices in Motion, een r&b groep uit Almere en Melcrun. Vooral Melcrun is een zeer goede "opwarmer" met 2 zangeressen rapt hij er op los. Samen met Trijntje heeft Melcrun het nummer This Way geschreven, en hij rapt natuurlijk mee op het nummer Back in the Groove. Volgens Trijntje zou hij nog wel eens heel bekend gaan worden, en volgens mij heeft ze gelijk. Het album van Voices in Motion is trouwens geproduceerd door de toetsenist van Total Touch; Bas van de Heuvel.  

Conclusie: De concerten van Total Touch zijn van internationale allure, iedereen moet eigenlijk ooit een concert van Total Touch gezien hebben.  
   
  

I'll say goodbye de eerste single van This Way, bereikte een 5e plaats en stond weken in de top 10 zoals bekend is werd de clip opgenomen in Spanje, toen het daar nog best wel fris was. De plaat was overigens een 3FM megahit en hij was superclip op TMF. De plaat betekende voor velen een soort terugkeer van Total Touch, natuurlijk is dit niet zo, ze zijn er misschien een paar maanden uit geweest, al leek dat een hele tijd omdat Total Touch natuurlijk 2 jaar lang bijna onafgebroken in de belangstelling stond. Het media-circus barstte na I'l say goodbye weer los en duurt nog steeds voort......  

  
De in Amerika en Europa uitgebrachte single Doo Be La Dee heeft net niet de top 10 van de dance charts in Amerika bereikt. De single kwam uit toen het stil was rondom Total Touch in ons eigen land. Ook in Europa is de single redelijk aangeslagen. Het is nu ook mogelijk de single gewoon in Nederland te kopen. De single was opgenomen in Hollywood   

ga nu naar de single and lyricsgallery  
 
 
 

    
 
 

 
    
 

Interviews van Total Touch   
 

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
  
 
The single and lyricsgallery, alle songteksten van This Way en de songteksten van de singles van het debuutalbum, ook de noodig "hitfeiten" zijn in de gallery geintregeerd 

 
Total Touch Poll 

  
historische foto,  
Mega Award 

  "Het net" gebruikers kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief!  
Stuur een mail naar:tottouch@dds.nl  met vermelding van je emailadres, en je ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief in je postvak. De nieuwsbrief komt uit in samenwerking met een ander tt-page. Internet-gebruikers kunnen hieronder hun email-adres invullen:   

  
Join our mailing list!   
Enter your email address below,   
then click the 'Join List' button:
Powered by ListBot
 

Hoeveel TMF Awards pakt Total Touch dit jaar? 

0 
1 
2 
3 
4