Make your own free website on Tripod.com
Twee mogelijke arrangementen

Omdat wij voor het uit te voeren arrangement weinig eigen inbreng hadden, hebben wij zelf twee andere arrangementen in Amsterdam bedacht en op papier gezet. Wij denken dat deze arrangementen goed op de doelgroep aansluiten.

Arrangement 1

Tijdschema

10.45 uur-11.00 uur

Op dit tijdstip worden de leerlingen door de bus afgezet bij het centraal station in Amsterdam. Ze worden door ons ontvangen. Vanaf dit punt lopen wij naar de Kalverstraat.

11.00 uur-13.00 uur

Op dit moment zijn wij aangekomen in de Kalverstraat. Hier staan 10 gidsen klaar van ‘Mee met Mokum’. Er worden 10 groepen gemaakt die allemaal een andere route gaan lopen door Amsterdam. Dit kan een maritieme route zijn, maar ook een zwerftocht of een historische route.

13.00 uur-14.00 uur

Hier wordt de wandeltocht beeindigt en gaan we lunchen in het Vondelpark. We hebben ervoor gekozen bij het Blauwe Theehuis te gaan eten.

14.00 uur-14.30 uur

We lopen nu terug naar de Dam. Eventueel kiezen we voor de tram, indien de vorige activiteiten zijn uitgelopen.

14.30 uur-16.00 uur

Op de Dam wordt de groep in drieeen gesplitst. De indeling van de groepen is al voor de rondleiding vastgesteld aan de hand van een enquete. Er zijn nu drie activiteiten te doen nl:

Het Grand Hotel

Dit betekent een rondleiding door dit beroemde hotel, waar ook thee of koffie gedronken zal worden.

Diamonds

Hier wordt een kijkje genomen bij de diamantslijper.

At5

Hier wordt een rondleiding gehouden achter de schermen bij het grootste regionale televisiestation van Nederland.

16.00 uur-17.00 uur

Dit is een vrij uur voor iedereen.

17.00 uur-17.15 uur

De leerlingen moeten teruglopen naar het centraal station, waar zij om 17.15 uur zullen vertrekken met de bus.

De kosten

Dit is een zeer gevarieerd maar goedkoop arrangement.

De wandeltocht met de gidsen fl 5,00- p.p.

Lunch Blauwe theehuis 12,50- p.p.

Rondleiding 0,00- p.p.

Totaal 17,50- p.p.

De gidsen die wij in hier zouden huren komen van ‘Mee met Mokum’. Bij dit bureau werken vrijwillige gidsen. Het zijn allemaal mensen die al jaren in Amsterdam wonen en er dus erg veel van weten. Het lijkt ons leuker dan professionele gidsen, omdat de Amsterdammers ook ervaringen en verhalen vertellen die professionele gidsen niet weten.

Het leek ons verder leuk om de leerlingen een keuze te laten maken van wat zij wilden zien. Vandaar dat de groep in drieen is gesplitst bij de rondleiding. Verder speelt mee dat de groep te groot is om gezamenlijk bij een bedrijf te kijken.

De bedrijven die bezocht worden voor de rondleidingen hebben we bewust gekozen, namelijk als volgt:

  1. We hebben voor het Grand hotel gekozen, omdat de leerlingen op een toeristische opleiding zitten. Zij willen misschien later in een hotel werken en krijgen op deze manier een "kijkje achter de schermen".
  2. Voor Diamonds hebben we niet gekozen omdat het leerzaam is, maar vooral omdat het leuk is. Een aantal mensen van onze groep zijn er wel eens geweest en hebben dit ook erg leuk gevonden.
  3. Vorig jaar zijn wij zelf bij Omroep Utrecht een kijkje wezen nemen. Wij vonden het allemaal heel leuk om te zien hoe het er bij zo’n omroep aan toe gaat. Wij hebben zelf het idee dat het voor deze doelgroep ook erg leuk en leerzaam is om bij een omroep als At5 een rondleiding te krijgen.
 
Arrangement 2

Tijdschema

11.00 uur-14.00 uur

Loungen op een loungeboot van een wel heel bijzondere rederij. Uniek in Amsterdam. Launchen is tegenwoordig de trend onder cultuurminnend Nederland. Dit betekent: muziek voor jongeren en inclusief eten en drinken op de boot. Ontspanning ten top.

14.00 uur-15.30 uur

Om 14.00 uur worden we afgezet bij de Heineken brouwery waar we een rondleiding krijgen.

15.30 uur-16.00 uur

We stappen weer op de boot om vervolgens naar het centraal station te varen. Er wordt kort wat vertelt door een gids.

16.00uur-17.00 uur

Dit is een vrij uur voor iedereen.

17.00 uur-17.15 uur

De leerlingen moeten teruglopen naar het centraal station, waar zij om 17.15 uur zullen vertrekken met de bus.

De kosten

Dit is een prijzig arrangement dat puur bedoelt is om de leerlingen te vermaken en niet zo zeer om ze iets bij te brengen.

Loungen fl. 80,-- per persoon

Bootkosten fl 15,-- per persoon

Boot naar centraal