Make your own free website on Tripod.com
 
 
 
Tot de grote doorbraak in '96 heeft Total Touch zich het apezuur gwerkt om te komen waar ze nu zijn    
En die weg was besllst geen pretje, het zou een lange weg worden…..   

In 1987 werd de band opgericht, toen nog in een andere samenstelling maar wel met Berget Lewis en Caroline Dest, en natuurlijk Trijntje en Tjeerd. In '89 won Total Touch al een prijs, ze won het Scholenpopfestival. In '91 won Total Touch de landelijke finale van Kunstbende, waarna hun eerste promotiesingle verscheen: "inescapable". Ook in dat jaar werd de finale bereikt van de Grote Prijs van Nederland. Naar aanleiding van dit gegeven werd Total Touch meegevraagd om te spelen op Music & Harmony Beurs in Ahoy' in Rotterdam.In regionale kringen werd hun naam gevestigd. Van dit optreden werd een live cd gemaakt waarop Total Touch het nummer Keep on Dreaming speelde! Vanaf '93 speelde Total Touch iedere maand in "Naar Boven" een Amsterdamse Discotheek, wanneer Total Touch speelde was de disco altijd afgeladen vol. In dat jaar probeerde TT ook in belangstelling te komen bij de platenmaatschappijen. In '94 kwam een 1e cd uit in eigen beheer, die overigens niet is gedrukt. Uiteindelijk was BMG geinteresseerd en in '95 begonnen de opnamen van de overrompelende debuut-cd Total Touch wat in '96 de doorbraak betekende. In die tijd zong Trijntje in de band van Candy Dulfer en moest zij hals over kop terugvliegen omdat Touch me there een grote hit ging worden en er landelijke vraag naar Total Touch kwam! Touch me there werd een dikke hit. Onnederlands goed trad Total Touch op bij "U bent aan de beurt" van RTL4. Bij Karaoke op 4 nam Trijntje de touwtjes in handen, en de radiostations waren verbaasd.   Men zegt wel dat de eigenlijke doorbraak van Trijntje door haar vertolking in de ArenA kwam, maar dit is toch eigenlijk niet waar. Touch me there was een ongelooflijk dikke hit die net niet de top 10 bereikte, de 13e plaats. In augustus kwam De Zee uit en dit nummer bereikte wel de top 10, de 7e plaats. Daags na de vertolking van De Zee, trad Trijntje op tijdens de open dagen van de ArenA. Bij Touch me There ging iedereen uit zijn dak en samen met Berget en Caroline zong Trijntje een indrukwekkend a-capella stukje van Standing Strong Together!  Toen de Zee net uit was kwam  Somebody else's lover al uit, wat natuurlijk DÉ hit was, de media stortte zich volop Total Touch en in bijna ieder radio-of tv programma waren ze te gast. Trijntje staat in die periode met 2 platen in de top 10 wat natuurlijk uniek is en ongekend. Sombody else's lover stond wekenlang in de top 10 en bereikte een 8e plaats in de single top 100 over 1996. In oktober werd Total Touch gevraagd om het voorprogramma van Michael Jackson te verzorgen in de ArenA, uniek voor een band die net is doorgebroken!! Trijntje die dit nieuwsaankondigde tijdens een radio-uitzending van de Nederlandse Top 40 op 538, was zeer uitgelaten. Naar verluidt heeft Michael zelf ook de cd van Total touch gehoord en hij vond hem erg goed!! In oktober zingt Trijntje een duet samen met Andrea Bocelli, voor het programma Cor & co van de Tros. Trijntje maakte ook furore op de cd van Herman Brood, die hij speciaal   
uitbracht voor z'n 50e verjaardag! Trijntje zingt maar liefst 3 nummers mee. Ook op de party zingt Trijntje maar liefst 3 nummers samen met Herman Brood.   

Vanaf oktober '96 doet de geweldige zangeres Berget Lewis niet meer mee met Total Touch, ze kiest voor een tournee met Candy Dulfer en Ruth Jacott. Jasmine Neuhaus vervangt haar uitstekend, wat een goede zangeres is dat, gelukkig is Berget nu weer terug, want zij behoort gewoon bij Total Touch, ze heeft definitief voor Total Touch gekozen. In December kwam One moment Your Mind uit wat net als sombody else's lover een alarmschijf was en bereikte de 23e plaats. Total Touch (de cd)  was op dat moment al platina. Ook zingt Trijntje mee met Gordon in Ahoy' waar Gordon een concert gaf! Total Touch neemt aan het einde van het jaar een "Megaward" in ontvangst, dit is een publieksprijs. De luisteraars van 3fm vonden Total Touch de beste artiest\groep in het algemeen.   
 Begin '97 nam Trijntje samen met Candy een reclamespotje op voor Nationale Nederlanden, die heel lang op de tv te zien was!! In maart mag Trijntje een Pall Mall Exportprijs in ontvangst nemen, evenals een Zilveren Harp, allebei prijzen die het talent van de band prijzen, echter kunnen aan beide prijzen kanttekeningengeplaatst worden; De Pall Mall exportprijs is voor aanstormend talent, in die periode kan je Trijntje/total touch geen aanstormend talent meer noemen, de Zilveren harp had eigenlijk een Gouden harp moeten zijn maar dat kwam in die tijd misschien ook weer net wat te vroeg, maar de prijzen zijn geweldig om te krijgen.   

In april wordt bekend dat Total Touch maar liefst 6 nominaties heeft binnengesleept voor de TMF awards'96. Total Touch wint maar liefst 3 TMF awards, uniek voor een band die net is doorgebroken; beste popgroep, beste zangeres, en beste album!! Ook won Total Touch een Veronica dance award, een Noordzeester en diverse Hitkrant Awards.  

De trijn denderde voort en in mei mocht Total Touch zelfs de 5 mei viering opluisteren met hun nummers. Speciaal voor dit festival werd    
Standing Strong Together opnieuw bewerkt, en deze versie bereiktte de 27e plaats in de top 40. Na de 5 mei viering stort Trijntje in en is een paar maanden uit de roulatie. Ze maakt haar come-back op Parkpop, waar ze de grote trekpleister is, samen met haar band.   

 

In de zomer kwam het nummer Wereld Zonder Jou uit samen met Marco Borsato, wat ook een megahit werd!    

In juli stond dit nummer op de 2e plaats in de top 40. Het nummer was al in 96 opgenomen voor de cd De Waarheid, Marco had Trijntje voor het eerst gehoord in de ArenA en hij dacht;"daar wil ik een duet mee zingen!!" Na de zomer wordt het een beetje stil rondom Total Touch, ze zijn nog steeds flink aan het toeren en de honger naar een nieuwe cd wordt zeer groot!   
   
In oktober wordt een videoclip in Hollywood  
geschoten voor Doo be la dee  die in Amerika, en Europa gelanceerd zou worden, helaas wordt deze goede remix niet in Nederland uitgebracht op single,maar in Europa dus wel! Hij werd grijs gedraaid op MTV en Doo be la dee heeft de top 10 van de dance chart in Amerika behaald! Ook wint Total Touch in deze periode weer een prijs, namelijk een Gouden palm, een nieuwe prijs die wordt gegeven aan mensen die goede teksten kunnen schrijven. Gelukkig haasten Trijntje en Tjeerd zich niet en nemen ruimschoots de tijd om een nieuwe cd te maken, maar van echt de tijd nemen is geen sprake achteraf is alles in 3 maanden gemaakt, mijn complimenten om dan weer zo'n goede cd af te leveren. In november stond Trijntje & band nog ruim een week in de Ahoy voor "The night of the Proms" ze brengen hier 3 nummers ten gehore en Trijntje zingt een duet met…coolio; Gangsta's Paradise. De verkoop van het debuutalbum is inmiddels 1 van de succesvolste debuutalbums uit de vaderlandse geschiedenis, er zijn maar liefst 500.000 exemplaren verkocht.   

Nieuwe cd; This Way

In april verschijnt de 1e nieuwe single van de nieuwe cd; I'll say goodbye, Trijntje is bijna elke dag op tv en de tijdschriften staan weer vol, I'll say goodbye wordt voor het eerst vertolkt bij de TMF Awards, waar Trijntje 2 awards pakt! Beste zangeres en Beste Popgroep. Hoewel De Kast die tijd veelvuldig op de TV is te zien wint de kwaliteit natuurlijk, Total Touch!! Ook wint Total Touch 2 hitkrantawards, ook weer voor beste zangeres & popgroep.   

Total Touch is definitief terug en op 23 april speelt de band voor het eerst live op tv bij de Edison uitreiking, waar Trijntje samen met Marco, de award voor de beste single van' '97 in ontvangst mag nemen voor "wereld zonder jou". De reden dat Total Touch geen award wint voor Beste popgroep of Beste zangeres is dat de debuut-cd afstamt uit '96 en de Edisons gingen over wie het beste zingt op een cd die uitgebracht is in '97. Jammer anders had Total Touch minstens 3 Edisons gekregen! in die periode geeft Trijntje nog een benefietconcert voor het TV-programma Make my day. 1000 mensen krijgen voor F25,-- de kans om exclusief de nieuwe cd te horen, dat was uniek zelfs de platenmaatschappij had de cd nog niet gehoord. OP 28 mei is het dan zover, This Way komt uit en is voor de lancering al goud! De lancering van de nieuwe cd wordt opgeluisterd door middel van een live concert op radio 3, waar Total Touch krakers speelt als Touch me there, en natuurlijk nieuwe nummers zoals, EGO en Back in the Groove, na dit concert kregen de fans een unieke kans om de cd te laten signeren door Trijntje, Tjeerd, Berget en Caroline, inmiddels staat de cd al 7 weken op de nr 1 positie in de top 100, en verschijnt de nieuwe single, love me in slowmotion op 7 augustus.De single was een alarmschijf maar echter niet een zeer grote hit, maar dat komt natuurlijk omdat iedereen This Way natuurlijk al in huis heeft......   
In oktober kwam er een grote verassing....Total Touch genomineerd voor een MTV Select award. Dit was natuurlijk ongelooflijk, het internationale balletje begint langaam maar zeker nu eindelijk te rollen, helaas pakte Total Touch de award niet, maar de nominatie zegt al heel veel, volgend jaar misschien?   
Ook komt in november de nieuwe single van Trijntje uit Vlieg met me mee, wat het succesvolste Abeltje nummer wordt. Het nummer is gecomponeerd door Tjeerd en de vocals worden natuurlijk weer verzorgd door Berget en Caroline. fForgive won't forget de volgende single komt waarschijnlijk in mei uit. In februari pakte Trijntje een Hitkrant Award voor de Beste zangeres van Nederland. Total Touch was in 3 categorieen genomineerd: Beste popgroep, Beste zangeres en videoclip. In februari worden ook de nominaties bekend voor de TMF Awards, Total Touch is in dezelfde categorieen genomineerd als bij de Hitkrant Awards, Trijntje pakt voor het 3e achtereenvolgende jaar de award voor de beste zangeres, een ongelooflijke prestatie. Trijntje lanceerde tijdens de TMF Awards voor het 2e achtereenvolgende jaar een nieuwe single ditmaal Forgive won't forget. De clip van deze single werd onlangs opgenomen tijdens een exclusief concert van total touch in de TMF studio's. 

Na mei besluit Trijntje een pauze in te lassen, alhoewel een pauze....Trijntje benut deze Total Touch break voor diverse soloprojecten. Zo treedt ze in juli op met jazzelegende Herbie Hancock tijdens het uitverkochte North Sea Jazzfestival. Verder gaat ze Candy Dulfer & Berget op tournee door heel Europa, Trijntje neemt hierbij verschillende solo's voor haar rekening. In september begint Trijntje aan de veelbesproken Flashbackstour. Ze werd gevraagd om tijdens een periode van 3 weken een aantul nummers te vertolken van haar idool, voor Trijntje was de keuze niet moeilijk; niemand minder dan Stevie Wonder wordt uitgekozen door Trijntje. Trijntje stelt haar eigen band samen en laat achtergrondzanger Keith John speciaal uit Amerika overvliegen. In november wordt bekend dat er een album uit gaat komen met live-opnamen van de Flashbackstournee. Deze CD waar Trijntje volledig achterstaat zal de titel "For Once in my life" krijgen.


Terug naar Total Touch for you
© Total touch for you